2024.03.02. - Lujza

A mese gyógyít - meseterápiával segítjük a gyógyuló kis betegeket

A mese gyógyít - meseterápiával segítjük a gyógyuló kis betegeket
A mese gyógyít - meseterápiával segítjük a gyógyuló kis betegeketA meseolvasások alkalmával nem csak a gyerekek, nem csak a betegek kapnak erőre. Lelkünk mélyén mindannyian tudjuk és érezzük, hogy a mesék mélységes titkokat rejtenek: segítenek eligazodni a belső folyamataink, gondolataink, érzelmeink útvesztőiben, és megmutatják, hogyan kerüljünk harmóniába önmagunkkal és a világgal. A Mátrix Közhasznú Alapítvány meseolvasó és bohócdoktor programja segíti a kórházban gyógyuló gyermekek életét.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Adó 1% felajánlással a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági programját támogatni lehet. Adóbevalláskor az szja 1 százalék felajánlása nem kerül semmibe sem, de életmentő segítség. Nem csak gyermekeket, nem csak betegeket segítenek a Mesedoktorok, tudatva azt, hogy az erő bennünk van. A legapróbb támogatás is fontos, köszönjük!

Adóbevalláskor gondolj az egész éves gyermekmentő, családsegítő, egészségvédő tevékenységünkre. Adó 1% felajánlásod a Mátrix Közhasznú Alapítvány hálás köszönettel fogadja!

Adó 1% felajánlás bohócdoktoroknak:
Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

játék, szituációk, a képzeletvilág életre keltése - mesedoktorok, meseterápia

A mese gyógyít, példát mutat, és kortalan bölcsességet olt a szívünkbe. Miként lehetséges, hogy az évezredekkel ezelőtt keletkezett mesék máig aktuális, és mindenkinek személyre szabott üzeneteket hordoznak? Hogyan fejthetjük meg ezeket az üzeneteket? És mi történik akkor, ha mi magunk írunk mesét? Mi a mesék titka, és miért érdemes ezt a titkot megfejteni? Ezek fontos kérdések, és jó irodalmi alkotások születtek a kérdések megvitatására. A mesedoktorok nem tudományos alapon, inkább élményt -örömteli pillanatokat okozó terepmunkát végeznek.

Tudjuk, amikor mesét olvasunk: mesék, mítoszok és mondák a vágyainkból, a fantáziánkból és az érzelmeinkből születtek, s így a képzelet és a valóság összefonódásai. A mesék szimbolikus képeikkel és cselekményeikkel nagyon mély intuitív tudást és sejtéseket jelenítenek meg az élet misztériumáról, törvényszerűségeiről, a lélekben játszódó folyamatokról. A meseterápia abból a felismerésből indul ki, hogy az emberi lélekben fölmerülő konfliktusok (felnőttkori krízisek: szülőkről való leválás, párválasztási dilemmák stb.) szimbolikus formában megtalálhatók a mesékben is. A mesében szabadjára engedheti az olvasó és a hallgató is a képzeletét. Alternatívákat gondol át / játszik le. A mese segít feldolgozni, újra gondolni, erőt ad.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata nem tud mindenhova eljutni, ezért az egész ország területéről várjuk segítők / felajánlók / meseolvasók jelentkezését!

A Bohócdoktor és Mesedoktor csapat várja továbbá gyermekkórházak, gyermekegészségügyi intézmények jelentkezését, ha szükségük lenne új - nagyon jó állapotú mesekönyv csomagra. Évente 80 gyermekkórház, gyermekklinika polcait töltik meg a mesedoktorok írószerekkel, színezőkkel, mesekönyvekkel.

Együtt Csodákra Vagyunk Képesek - Gyógyító Bohócdoktorokkal és Veled!

meseterápia, meseolvasás segít a nehéz pillanatokban

Meseolvasás, ajándékok, jókedv a bohócdoktorokkal

Bohócdoktorokkal a gyermekekért

játék, élmények, mesedoktorok

Hogyan segíthetsz?

A legapróbb hozzájárulás, a legkisebb alapítványi támogatás is életmentő, hiszen sok kicsi sokra megy! Így is segíthetsz:

Adó 1 százalék felajánlással: éves szinten tízezernél több segítségnyújtást 1. támogathatsz adó 1 százalék felajánlásod révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát add meg, vagy május 20-ig rendelkezz az eSzja adóbevallásban.

2. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeg 100%-ban a  jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

3. PayPal támogatás révén: az info@matrixalapitvany.hu paypal címre átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

4. Adományvonallal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is segíthet! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!

5. Tárgyi adományok
Hogyan juttathatod el adományodat a gyűjtőpontba? Személyesen, futárral, postai csomagban!

Gyűjtő központ:
Centerke Közösségi Tér
6720 Szeged, Tisza Lajos Krt. 12.
Forródrót (időpont egyeztetés): +36302802222

Együtt CSODÁKRA vagyunk képesek, hálásan köszönjük!

Kik is vagyunk? 2003 óta sikeresen működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Évente tízezernél több alkalommal segít a szervezet nagycsaládosoknak, nélkülözőknek, időseknek.  Az alapítvány által működtetett Centerke Közösségi Tér, a Zenedoktor, a Mesedoktor, a Bohócdoktor Csapat segítő tevékenysége, a sok - sok program, közhasznú tevékenység nem lehetne ilyen sikeres, ha a támogató magánszemélyek, cégek, a személyi jövedelemadó 1% felajánlók nem lennének. Hálásan köszönjük! Tegyük közösen jobbá a bajban lévők helyzetét. Klikk ide: Mátrix Közhasznú Alapítvány. Ismerd meg a jótékonysági programokat. A Bohócdoktorok segítenek, támogatásod minden segítségnyújtásban benne van! Köszönjük!

  
bohócdoktor vizit szja 1%